Nieuws

FODMaP dieet

24-06-2015

Fermenteerbare Oligo-sachariden, Di-sachariden, Mono-sachariden en Poly-sachariden, korweg FOMaP zijn suikers in de voeding die bij mensen met het Prikkelbare Darmsyndroom regelmatig last kunnen veroorzaken. Aangezien ieder mens een andere vertering heeft, is het uitzoeken wat al dan niet klachten geeft en verhelpt. Onze dietisten kunnen u hierbij begeleiden.

Maatschap Voedingswijs viert zijn 10-jarig bestaan

01-05-2014

Per 1 mei bestaat Voedingswijs 10 jaar. Gefeliciteerd ! We kijken als maatschap terug op een vruchtbare samenwerking. We blijven van elkaars expertise gebruik maken.


Dieetadvisering in 2015 weer voor 3 uur in de Basis

02-02-2015

 Evenals vorige jaren, wordt in 2015 weer 3 uur dieetadviserng via de Basisverzekering vergoed. Wij zijn blij u de noodzaklijke hulp voor uw voeding- en dieetvragen te kunnen bieden. Hoewel een verwijsbrief juridisch al enige tijd niet meer noodzakelijk is, vereisen sommige  verzekeraars nog wel een verwijsbrief om in aanmerking voor vergoeding te komen. Dus kijk dit voor de zekerheid nog even na.  Voor onder de 19 jaar speelt geen eigen risico,  voor daarboven wel.  Als u op eigen initiatief komt, zal de dietist kort screenen wat uw persoonlijke en voedings situatie is.  Indien daartoe aanleiding is, zal ze u eventueel verwijzen naar uw huisarts.

Voor bepaalde diagnose categorieen geldt dat de vergoedng geregeld is via Ketenzorg, via een Diagnose Behandelings Combinatie, bijvoorbeeld voor Diabetes of COPD of CVRM (hart -en vaten) rondom de zorg. Afhankelijk van bij welke Ketenorganisatie is aangesloten, kunt u een aantal uur deetbehandeling door een (aangesloten) dietist verzorgd en vergoed worden. Vraag bij de dietist zelf na hoe het geregeld is.  

Een aantal Aanvullende verzekeringen  biedt weer extra uren. In het vergoedingen overzicnt zal dit aangepast worden.

Dieetadvisering levert de maatschappij € 2,3 miljard op !!!

10-10-2012

De behandeling van patiënten met zowel overgewicht als daaraan gerelateerde ziekten, zoals diabetes en hoge bloeddruk, levert maatschappelijke baten op van ruim € 0,5 miljard tot 2,3 miljard over een periode van vijf jaar. Dat blijkt uit onderzoek van SEO economisch onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Uit de uitgevoerde literatuurstudie blijkt bovendien dat méér consulten bij de diëtist leiden tot grotere effecten in termen van gewichtsverlies, verlaging van het cholesterol en verlaging van het bloedsuikergehalte. Uit verschillende studies blijkt dat een behandeling door de diëtist meer effectief is dan een behandeling door de huisarts.

Directe Toegankelijkheid

09-12-2011
Per 15 december hebben alle diëtisten van Maatschap Voedingswijs de cursus Directe Toegankelijkheid Diëtetiek gevolgd (DTD). Zie ook www.nvdietist.nl. Dit betekent dat wij cliënten mogen behandelen zonder verwijsbrief. De eisen per zorgverzekeraar kunnen echter verschillen, raadpleeg hiervoor uw polis.

DTD definitief per 1 augustus 2011

23-07-2011
De Raad van State heeft het besluit nu genomen: de Directe toegankelijkheid Diëtetiek gaat nu definitief in op 1 augustus 2011. Zie voor meer informatie de pagina over verwijzingen.
Disclaimer
Gerealiseerd door Heris IT